Φραουλένια σοκολατάκια


Υλικά
100 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση
80 γρ.σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη
300-350 γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη και στρωμένη

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε τις φραόυλες και βρέξτε τις με νερό κάτω από τη βρύση Αφαιρέστε όσο περισσότερο νερό γίνεται (αφήστε λίγο μέσα) και βάλτε το κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά,ανακατεύοντας συνέχεια να μην κολλήσουν οι φράουλες μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν πολτός.Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, σβήνετε το μάτι και προσθέτετε τη λευκή, ανακατεύοντας μέχρι η λευκή να λιώσει εντελώς. Αν δεν θέλετε να νιώθετε κομμάτια από τη φράουλα, περάστε το μείγμα από σουρωτήρι. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολάκι και μόλις κρύωσει, σκεπάστε το μπολάκι με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο. Ιδανικά η γέμιση να γίνει από την προηγούμενη μέρα. Βάλτε το σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή σε σακούλα για σάντουιτς) και αφήστε στην άκρη. Γεμίστε τη φόρμα σας με λιωμένη σοκολάτα. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα ώστε να σχηματιστούν τα τοιχώματα και χύστε το περιεχόμενο πίσω στο μπωλ με τη λιωμένη σοκολάτα. Αφήστε λίγο να σκληρύνει η σοκολάτα και γεμίστε μέχρι τη μέση με τη γέμιση και σκεπάστε με λιωμένη σοκολάτα. Καθαρίστε τη φόρμα με την περίσσια σοκολάτα με μία σπάτουλα και όταν η σοκολάτα έχει σκληρύνει αφαιρέστε προσεκτικά το σοκολατάκι από τη φόρμα. Τα σοκολατάκια είναι έτοιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα
Η γέμιση είναι αρκετά σταθερή και πηχτή έτσι. Εάν τη φοβηθείτε, μπορείτε να βάλετε λίγη ακόμα λευκή, όμως μετά θα υπερισχύσει σε γεύση και η φράουλα θα χαθεί. Προσωπικά, βάζω λιγότερη λευκή (-10γρ.) για να βγεί λίγο πιο αραιή γέμιση και να νιώθω πιο πολύ τη φράουλα.

CONVERSATION

Featured Post