Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα 🍊Μμμμμμμμ 
2 κεσεδάκια cottage cheese 
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 250 γρ
1 Βιτάμ (250γρ)
4 αυγά
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1 βανίλια
450 γρ φύλλο κρούστας (1/2 κιλό περίπου)
για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 πορτοκάλι στυμμένο
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (25 εκ. διάμετρο)
Έχουμε βγάλει τα φύλλα κρούστας αρκετή ώρα πριν, τα έχουμε ξεχωρίσει ένα-ένα, και τα τοποθετούμε στο ταψί σουρωτά, ένα φύλλο την κάθε φορά και ραντίζοντας με βούτυρο
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε το cottage cheese , το Βιτάμ το μπεικιν,την βανίλια ανακατεύουμε όλα τα υλικά, και
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30' στους 180
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε το γλυκό πριν το κόψουμε
Tips:
Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε φλούδες πορτοκαλιού καραμελωμένες στο τηγάνι και επίσης κανέλα για έξτρα γεύση και μυρουδιά 😋
Συνδυάζεται υπέροχα με παγωτό 🍨🍧🍨

CONVERSATION

Featured Post