Μπατζίνα Τρικαλινή


Υλικά
1 μέτρια κολοκύθα
500 γρ φέτα
500 γρ αλεύρι
200 γρ λάδι
1 κουτάλι αλάτι λίγο πιπέρι
1 ποτήρι νερό
βούτυρο

Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα στα δύο, καθαρίζουμε τα σπόρια και την ξύνουμε με ένα κουτάλι να βγάλουμε την ψίχα. Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό και σιγά-σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χεράκι μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος βάζουμε το τυράκι μας μέσα στη ζύμη και στη συνέχεια αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το κουρκούτι και αρχίζουμε να μουτζώνουμε μέχρι να πάει παντού η ζύμη στο ταψί.

CONVERSATION

Featured Post