Τηγανιά Καυτή


Υλικά
1.000-1.200 γρ. χοιρινή τηγανιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
500 γρ. φρέσκα, άσπρα μανιτάρια
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
2 γεμάτες κουταλιές πάπρικα γλυκιά
2 γεμάτες κουταλιές πάπρικα καπνιστή
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 κοφτό κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλιά βασιλικό ξερό ή μία χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κύβο λαχανικών
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
Το μυστικό σε αυτό το φαγάκι, είναι τα κομματάκια της τηγανιάς να είναι κομμένα σε μικρά κυβάκια. Αν είναι μεγαλούτσικα τα κομμάτια της τηγανιάς σας, φροντίστε να τα κόψετε σε μικρότερα. Βάζουμε σε ένα μπολ την τηγανιά, την αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις δύο πάπρικες και την σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπολ. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια. Κόβουμε επίσης σε φετάκια τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε βαθύ, απλωτό αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα (ή σε αντικολλητική κατσαρόλα) βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε την τηγανιά για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε λίγο αν χρειάζεται την φωτιά, θέλουμε το κρέας να σοταριστεί καλά από όλες τις μεριές.Κατόπιν αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Ανακατεύουμε αρκετά συχνά. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί, το κονκασέ, τον κύβο λαχανικών, την ζάχαρη, τον βασιλικό, το μπούκοβο και την τηγανιά.Ελέγχουμε το αλάτι και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Προσθέτουμε και ένα φλιτζάνι νερό.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύουμε το φαγάκι μας για 45-55 λεπτά, ή ως να είναι όσο μαλακό θέλουμε. Ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπως χρειάζεται να συμπληρώσουμε νεράκι, το ζητούμενο είναι να μείνει το φαγητό με την σαλτσούλα του.

TIP: Εάν έχετε φτιάξει pesto λιαστής ντομάτες, δοκιμάστε να προσθέσετε 1 κουταλάκι στην σάλτσα.
Θα απογειώσει την γεύση της!!
Καλή επιτυχία!

CONVERSATION

Featured Post