Χταπόδι κοκκινιστό με κρεμμυδάκια


Μια συνταγή νηστίσιμη αλλά γευστικότατη για τους λάτρεις των θαλασσινών, και συγκεκριμένα του χταποδιού.

Υλικά 
1 χταπόδι (1 1/2 κιλού περίπου)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 ποτηράκι ξύδι
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 κιλό ντομάτες ώριμες (σε πελτέ)
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1-2 δαφνόφυλλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά και το βράζουμε για μισή ώρα. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το χταπόδι και το ανακατεύουμε να σωταριστεί. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.

CONVERSATION

Featured Post