Ψαρομπουκίτσες με ούζο και σάλτσα μουστάρδας



Υλικά
700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
3 κριθαροκουλούρες μουλιασμένες και καλά στυμμένες
1 αβγό
1 φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης. ψιλοκομμένη
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
40 ml ελαιόλαδο            
 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη 
1 κ.γ. κέτσαπ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

Για τη σάλτσα μουστάρδας
100 ml ελαιόλαδο
3 κ. σ. μουστάρδα πικάντικη
χυμός από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιλέτα για 8-10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα, αφαιρώντας τυχόν κόκαλα και δέρμα. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέ­τουμε τα παξιμάδια, το αβγό, τον άνηθο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το oύζο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κέτσαπ και αλατοπίπερο. Λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε το μείγμα καλά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και πανάροuμε στη φρυγανιά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κεφτε­δάκια λίγα λίγα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ραντίζοντάς τα με την πικάντικη σάλτσα 

CONVERSATION

Featured Post