Κροκέτες μελιτζάνα


Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μελιτζάνες 
2 πατάτες μέτριες
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη 
1 /2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
2 φλιτζάνια γαλέτα
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο 4 αυγά
2 φλιτζάνια νέα φυτίνη αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι βάζετε τις πατάτες (με τη φλούδα) και τη μισή ποσότητα μελιτζάνες (ολόκληρες) να ψηθούν για μία ώρα περίπου σε δυνατό φούρνο. Κατόπιν (αφού κρυώσουν) μέσα σε ένα μπoλ ψιλοκόβετε την ψύχα της πατάτας, της μελιτζάνας και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, τα τυριά κι 2 κρόκους αυγών. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να σφίξει και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Τηγανίζετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες (κομμένες σε ψιλές φέτες) με νέα φυτίνη και τις γεμίζετε με το μίγμα που εν τω μεταξύ έχετε βγάλει από το ψυγείο ως εξής, Βάζετε την ανάλογη γέμιση στην άκρη της φέτας και την τυλίγετε σε ρολό. Βουτάτε τα ρολά σε χτυπημένο αυγό (2 αυγά) και μετά τα περνάτε από τη γαλέτα για να γίνουν κροκέτες. Τηγανίζετε σε καυτή νέα φυτίνη.

CONVERSATION

Featured Post