Big Butter Cake


Υλικά για το κέικ
500 γρ αλεύρι
300 ml γάλα πλήρες
300 γρ ζάχαρη κρυσταλική
250 γρ βούτυρο Lurpak
2 βανίλιες
4 αυγουλάκια

Yλικά για την βουτυρόκρεμα
250 γρ βούτυρο Lurpak
2 βανίλιες
500 γρ ζάχαρη άχνη
χρώμα ζαχαροπλαστικής.


Εκτέλεση για το κέικ
Σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν, στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα αυγά, τις βανίλιες και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ. Στην πορεία τις διαδρομής μας για ένα υπέροχο αποτέλεσμα, ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια βάζουμε σε φόρμα με τσέρκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα. 

Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα.
Χτυπάμε το βούτυρο, με την άχνη, τις βανίλιες και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, μόλις γίνουν ένα όλα τα υλικά την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και είναι έτοιμη. Θέλουμε και κορνέ για να γαρνίρουμε τo cake. Θα το γαρνίρουμε κρύο, ΟΧΙ ζεστό θα λιώσει η βουτυρόκρεμα. Σερβίρουμε με ζεστό καφέ.


CONVERSATION

Featured Post