Γαλατόπιτα μιαμ-μιαμ


Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
ή εναλακτικά 125 γρ κρέμα γιώτης.
1 λίτρο γάλα αγελαδινό.
300 γρ ζάχαρη. 2 αυγά μόνο τους κρόκους.
1 κουταλιά τις σούπας βούτυρο.
200 γρ βούτυρο για τα φύλλα.
ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι.
κανέλα, 3 φύλλα κρούστας, ή όποιος έχει μεράκι 
και ξέρει, ανοίγει φύλλα σπιτικά, που κάνουν την
πίτα μας ξεχωριστή σε γεύση, και ποιότητα !!!

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια με τον αναδευτήρα μέχρι να δέσει η κρέμα αποσύρουμε από την φωτιά,και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια λιώνουμε 200 γρ βούτυρο αλείφουμε το ταψάκι μας,και στρώνουμε το ένα φύλλο, κάνοντας το ίδιο με όλα τα φυλλαράκια μας ραντίζοντας το κάθε ένα χωριστά με βούτυρο. Στην επόμενη φάση ρίχνουμε την κρέμα στο ταψάκι,γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψάκι και τα ραντίζουμε με βούτυρο. Τέλος χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε επάνω στην κρέμα ραντιστά πάντα να πάει παντού.πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη όλη την πίτα μας για να κάνει κρούστα, τρυπάμε με ένα πιρούνι λίγο την κρέμα για να μην φουσκώσει και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα, πάνω-κάτω.
Καλή επιτυχία !!! είναι υπέροχη. Τρώγεται κρύααααα !!!


CONVERSATION

Featured Post