Γερμανική μηλόπιτα (Apfelkuchen)



Αυτή η γερμανική μηλόπιτα είναι μία συνταγή εύκολη & γρήγορη στην παρασκευή της και πολύ γευστική. Κάθε σπίτι στην Γερμανία την φτιάχνει πολύ συχνά, σε Κυριακάτικα τραπέζια για να τη συνοδεύσουν με τον καφέ τους. Μπορείτε να τη σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί δίπλα στο πιάτο.

Υλικά
400 ml κρέμα γάλακτος για τη ζύμη
200 γρ ζάχαρη για τη ζύμη
1 φακελάκι ζάχαρη-βανίλια για τη ζύμη
Ξύσμα από ένα λεμόνι για τη ζύμη
5 αυγά για τη ζύμη
375 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις για τη ζύμη
1 φακελάκι baking powder για τη ζύμη
1,250 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα για τη γέμιση
4 κουταλιές της σούπας λεμόνι για τη γέμιση
100 γρ βούτυρο για το γλάσο
100 γρ ζάχαρη για το γλάσο
4-5 κουταλιές της σούπας γάλα για το γλάσο
60-100 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα φλοίδες για το γλάσο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα. Τα ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού. Βάζετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια/ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Τα χτυπάτε όλα με το μίξερ μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μείγμα.Στο μείγμα αυτό συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ, βάζοντας ένα ένα τα αυγά μέσα.Τέλος, συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ κοσκινίζοντας το αλεύρι και το baking powder μέσα στο μείγμα μέχρι να γίνει ζύμη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Παίρνετε ένα ορθογώνιο ταψί και το βουτυρώνετε. Ρίχνετε τη ζύμη στο ταψί. Μετά τοποθετείτε από πάνω τις φέτες με τα μήλα το ένα δίπλα στο άλλο.Τοποθετείτε το ταψί μέσα στον φούρνο, 2 σειρές από κάτω.Ψήνετε για 15-20 λεπτά. Παράλληλα φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, τη ζάχαρη και γάλα και τα βράζετε ελαφρώς ανακατεύοντας.Μόλις βράζει, το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ρίχνετε το μείγμα αυτό (με ένα κουτάλι και απλώστε το) πάνω στη ζεστή μηλόπιτα και το ξαναβάζετε στο φούρνο 2 σειρές από πάνω αυτή τη φορά, για άλλα 15-20 λεπτά.

CONVERSATION

Featured Post