kezekouchen - Γερμανικό τσιζκέικ



Το τσιζκέικ που φτιάχνεται στην Ελλάδα μου είπε η Χιλντα μια γλυκύτατη γερμανιδούλα δεν έχει καμία σχέση με το γερμανικό τζιζκέικ αφού με βασάνισε αρκετή ώρα μέχρι να μαντέψω πώς είναι και πώς λέγεται το δικό τους, μου είπε τη συνταγή τις μαμάς της.

Υλικά
1 κιλό Quark είναι γερμανικό τυρί,εδώ είναι λίγο δύσκολο να το βρούμε μόνο σε delicatessen. Εγώ θα πρότεινα μυζήθρα, ή γιαούρτι στραγγιστό  (χρησιμοποίησα γιαούρτι 4% λιπαρά)
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου περίπου 80 γρ. 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας και στη συνέχεια το γιαούρτι και το άνθος αραβοσίτου (όπως είναι σε σκόνη). Χτυπάμε να ενωθούν όλα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με σούστα, διαμέτρου 26 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180. Ελέγχουμε περιοδικά αν σκουρύνει η επιφάνεια. Αν σκουραίνει, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το γλυκό για 10 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Μετά, ξεκολλάμε με μαχαίρι το γλυκό από τα τοιχώματα της φόρμας, βγάζουμε το τσέρκι και αφήνουμε το γλυκό  να κρυώσει. Για τη γέμιση βάζουμε ότι φρούτα η μαρμελάδα θέλουμε, εγώ το προτίμησα σκέτο είναι υπέροχο!!

Dank Hilda Sie und Ihre Mutter!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CONVERSATION

Featured Post