Καρβελάκι Γεμιστό


Υλικά:
1 μεγάλο στρόγγυλο Καρβέλι
1 κιλό Χοιρινή Τηγανιά
¼ Τυριά της επιλογής μας
1 κονσέρβα Μανιτάρια (καλύτερα να προτιμήσετε φρέσκα)
1 Κρεμμύδι
1 πράσινη και 1 κόκκινη Πιπεριά
1 ποτηράκι Λευκό Κρασί
Μουστάρδα
Αλάτι – Πιπέρι – Ρίγανη

Εκτέλεση:
Κόβουμε από το ψωμί ένα κομμάτι ψηλά για να σχηματίσουμε καπάκι και αφαιρούμε όλη την ψίχα. Αλείφουμε το εσωτερικό με λίγη μουστάρδα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας σε λίγο λάδι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά και ένα κουτάλι μουστάρδα και το αφήνουμε να τραβήξει τα πολλά υγρά. Γεμίζουμε το ψωμί με την τηγανιά και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά και τα τυριά που έχουμε κόψει σε κύβους. Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε λίγο βούτυρο από πάνω για το ψήσιμο. Το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά (μέχρι να πάρει χρώμα και λιώσουν τα τυριά) στους 180 βαθμούς.  


CONVERSATION

Featured Post