Υλικά
2 κιλά χοιρινό κρέας για τηγανιά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1κουτάλι ρίγανη
1/2 κιλό πράσα κομμένα και πλυμένα
2 κουταλάκια πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο αλάτι όσο θέλουμε εμείς
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την τηγανιά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται βάζουμε τα κομμάτια της τηγανιάς να ασπρίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται εξωτερικά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 3-4 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ένα ποτηράκι νερό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να γίνει η τηγανιά περίπου μισή ώρα, ελέγχουμε όμως μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα με το λάδι να τσιγαριστούν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το πιπέρι, 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα πράσα και να ψηθούν. Στη συνέχεια αδειάζουμε τα πράσα μέσα στο τηγάνι με την τηγανιά αλατίζουμε και τα τσιγαρίζουμε να πάρουν ωραίο χρώμα και το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
CONVERSATION