Πλαστός της μαμάς μου



Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. καλαμποκάλευρο + 4 κουταλίες για το πασπάλισμα
300 γρ νερό
3-4 κουταλάκια ελαιόλαδο
1/2 κιλό αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό διάφορα χόρτα και μυρωδικά, όπως πράσα, λάπατα, τσουκνίδα, ζόχια, καυκαλήθρες, μάραθο, άνηθο και σπανάκι
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
400 γρ. φέτα σκληρή, χοντροτριμμένη
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 200. Πλένουμε τα χόρτα, τα στραγγίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα τρίβουμε καλά με αλάτι, μέχρι να μαραθούν. Τα στίβουμε καλά με το χέρι, προσθέτουμε πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και το μισό τυρί, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι, όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, και το λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια με κουτάλι. Μόλις γίνει ένας πηχτός χυλός - αραιή ζύμη, που δεν κολλάει στο κουτάλι, είναι έτοιμη. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι περίπου 38x42. Απλώνουμε τη μισή ζύμη, καλύπτοντας και τα τοιχώματα του ταψιού και πατώντας, να έχει ομοιόμορφο πάχος. Στρώνουμε επάνω τα χόρτα, τα ραντίζουμε με 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Σκορπάμε επάνω την υπόλοιπη φέτα και κοσκινίζουμε 4 κ.σ. καλαμποκάλευρο, ομοιόμορφα. Την ψήνουμε για 1 περίπου ώρα στους 200 βαθμούς.


CONVERSATION

Featured Post