Υλικά
9 αυγά
9 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
8 κουτ. ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
βούτυρο
Για Το Σιρόπι
750 γρ. νερό
750 γρ. ζάχαρη
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αυγά τη ζάχαρη τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει πηχτός χυλός, στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ξύσμα και τα χτυπάμε πάλι όλα μαζί για λίγο ακόμα. Στη συνέχεια αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς όχι αέρα, για 40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το ποτίζουμε λίγο-λίγο να πάει παντού, το αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο.
CONVERSATION