Παγωτό βανίλια






























Υλικά
3 κρόκοι αβγών
250 γρ.γάλα εβαπορέ
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κλωναράκι βανίλια ή 2 βανίλιες σε σκόνη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ με το κλωναράκι βανίλιας κάθετα χαραγμένο ή με τη βανίλια σε σκόνη. Μετά, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτετε λίγο από το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζεται όλο αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τους 84-85° C και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα άλλο, κρύο σκεύος. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφαιρούμε στη συνέχεια το κλωναράκι βανίλιας και αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ανακατεύετε ανά μισή ώρα επαναλαμβάνοντας τουλάχιστον 5 φορές. Μπορείτε στο μείγμα να βάλετε τα πάντα μέσα εκτός από φρέσκα φρούτα γιατί θα νερουλιάσει το παγωτό. Εγώ βάζω συνήθως μπισκότα τριμμένα η ξηρούς καρπούς ή λίγο νες καφέ και γίνεται μόκα. Καλή όρεξη και καλό καλοκαίρι να έχουμε.

CONVERSATION

Featured Post