Γεμιστά από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα


Υλικά
12 πράσινες Πιπεριές
6 Ντομάτες
1 κιλό Κρεμμύδια
2 1/2 φλυτζ. Ρύζι καρολίνα
3/4 φλυτζ, σταφίδες
4 κ.σ. Κουκουνάρι
1 κ.γ. Κανέλα
1 κ.γ. Κύμινο
μισό ματσάκι Άνηθο
Τον χυμό από τις ντομάτες που θα καθαρίσουμε
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
2 1/2 φλυτζ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (κόβοντας τα καπάκια) και κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, το οποίο αλέθουμε να γίνει χυμός. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και το βράζουμε με λίγο νερό και αλάτι. Μόλις πιει το νερό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να τσιγαριστούν αρκετά. Προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες, το κύμινο, την κανέλα, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στην άκρη (για να φουσκώσει λίγο το ρύζι). Γεμίζουμε τα 3/4 των λαχανικών, κλείνουμε τα καπάκια τους και στρώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 200 oC.


CONVERSATION

Featured Post