Υλικά
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή 2 κιλά φρέσκο
3/4 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
6 φρέσκα κρεμμύδια
2 καρότα
1 ματσάκι άνηθο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 4 ντομάτες ώριμες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
αλάτι-πιπέρι
Εάν ο αρακάς είναι φρέσκος, τον καθαρίζουμε και τον πλένουμε. Εάν είναι κατεψυγμένος, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατόπιν ψιλοκόβουμε σε κυβάκια το ξερό κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, τα ντοματάκια ή τις πλυμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες. Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό, μέχρι να μείνει με το λάδι του. Πλένουμε, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2-3 λεπτά πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά. Εάν χρειαστεί νερό κατά την ώρα του βρασίματος του φαγητού, προσθέτουμε λίγο ζεστό.
CONVERSATION