Μαγειρίτσα από την Πόλη


Υλικά
1 συκωταριά
2-3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο φρέσκο βούτυρο
6 κ. σούπας ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι
1 αυγό
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
Βράζουμε την καρδιά να φύγει το αίμα. Ξεπλένουμε καλά τη συκωταριά και ζεματίζουμε για 20 λεπτά ξαφρίζοντας το νερό. Ξεχωρίζουμε 6 ποτήρια σουρωμένο ζουμί. Όταν κρυώσει η συκωταριά κόβουμε σε ψιλά κομματάκια αφαιρώντας τα πνευμόνια και τα εντεράκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα συκωτάκια και το ζουμί, το ρύζι και τα ψιλοκομμένα χορταρικά, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο χτυπάμε το αυγό και το λεμόνι, προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα για να γίνει το αβγολέμονο. Το ρίχνουμε μέσα και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να πάρει μια βράση ακόμα για 1-2 λεπτά.



CONVERSATION

Featured Post