Κρέπες



Υλικά
1.5 κούπα γάλα φρέσκο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ αλάτι
1 κ.γλ. κονιάκ

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με 4 κ.σ. από το γάλα και το κονιάκ. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύ χυλό. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα και στο τέλος το βούτυρο. Ψήνουμε τις κρέπες στην ειδική συσκευή ή σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Αν οι κρέπες γίνονται χοντρές, αραιώνουμε το χυλό, προσθέτοντας λίγο γάλα. Στην επόμενη φάση τις συνταγής βάλτε τη φαντασία σας και δημιουργήστε, γλυκές, αλμυρές και ότι σας πάει η όρεξη ακόμα και τούρτα μπορούμε να φτιάξουμε σαν βάση τις κρέπες.




CONVERSATION

Featured Post