Κέικ της καρδιάς - μήλου


Υλικά
250 γρ λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1/2 κιλό
250 γρ ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά σούπα κανέλλα
3 καθαρισμένα μήλα
1 το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκάλι
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα , ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα,την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα τοποθετούμε μέσα  στο μείγμα της φόρμας και τα πιέζουμε ελαφρά να χωθούν μέσα στο μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα για 40- 50 λεπτά στους 180 βαθμούς (για να δούμε αν ψήθηκε βυθίζουμε την λεπίδα ενός μαχαιριού  στο κέικ και αν βγει καθαρή η λεπίδα μόνο με υδρατμούς , είναι έτοιμο). Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε μια γλυκιά ύπαρξη που είναι μακριά και που λείπει σε κάποια πρόσωπα και που το ξέρω ότι της άρεσε αυτό το κέικ.




CONVERSATION

Featured Post