Χορτόπιτα (Λαχανόπιτα) Παραδοσιακή





Υλικά:
2 κιλά λάχανα (σπανάκι, λάπατο, τσουκνίδες, παζί, μυρώνια, καυκαλίθρες)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
500 γρ χωριάτικο τυρί (φέτα)
400γρ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λάχανα σε μικρά κομμάτια,στη συνέχεια τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μία λεκάνη,ρίχνουμε και τη φέτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ανοίξουμε τα φύλλα. Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το νερό,100γρ λάδι,και αρχίζουμε σιγά-σιγά να ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας στη συνέχεια παίρνουμε το ζυμαράκι και το χωρίζουμε σε 6 μικρά στρογγυλά μπαλάκια (να είναι σαν μανταρίνι), αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα μας με τον πλάστη (εγώ έχω τον πλάστη βέργα γιατί κάνει πιο λεπτά τα φύλλα).



Λαδώνουμε το ταψί μας κατά προτίμηση στρογγυλό και στρώνουμε τα 3 φύλλα από κάτω στη συνέχεια ρίχνουμε τα λάχανα και αμέσως μετά βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω (τα φύλλα όταν θα τα βάζουμε θα ρίχνουμε και λίγο λαδάκι ενδιάμεσα). Στο τέλος τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα γυρίζουμε προς τα μέσα και κάνουμε ένα ωραίο κόθρο που εμένα μου αρέσει πάρα πολύ,στη συνέχεια ρίχνουμε λάδι ραντιστά σε όλη την πίτα μας τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα.










CONVERSATION

Featured Post