Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και γάλα και έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο. Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός. Σχεδόν η μισή Ελλάδα μεγάλωσε με τον τραχανά έτσι και εγώ και τα παιδιά μου.
Υλικά:
1 κοτόπουλο ολόκληρο
400 γρ. τραχανά γλυκό
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 ντομάτες σε κυβάκια
20 γρ. ζάχαρη
30 γρ. πελτέ
Μοσχοκάρυδο, μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε τη ντομάτα, τον πελτέ, σβήνετε με νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αφήνετε για περίπου 5 λεπτά να πάρει μία βράση. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τη σάλτσα, το κοτόπουλο, το οποίο έχετε αλατοπιπερώσει και τον τραχανά. Ψήνετε στους 180 για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ελέγχετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται ο τραχανάς επιπλέον νερό. Γαρνίρετε με ψίχες ψωμιού και φέτα.
CONVERSATION