Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός) 1 κιλό
- δυόσμος 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
- ψωμί 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- κρεμμύδια 2 ξερά, ψιλοκομμένα
- αυγά 2
- ντομάτα 1 μικρή, τριμμένη στον τρίφτη
- ξίδι 1 κουταλιά του γλυκού
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα έχετε μουλιάσει και στύψει πολύ καλά το ψωμί. Ζυμώνετε για αρκετή ώρα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
- Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη. Πλάθεται τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε, τους αλευρώνετε έναν έναν και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τους σιγοψήνεται, γυρίζοντας τους τακτικά. Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί προτού τους σερβίρετε.

CONVERSATION