Κεφτεδάκια αγαπημένα όλων μας

Υλικά

  • κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός) 1 κιλό
  • δυόσμος 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • ψωμί 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • κρεμμύδια 2 ξερά, ψιλοκομμένα
  • αυγά 2
  • ντομάτα 1 μικρή, τριμμένη στον τρίφτη
  • ξίδι 1 κουταλιά του γλυκού
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση

    1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα έχετε μουλιάσει και στύψει πολύ καλά το ψωμί. Ζυμώνετε για αρκετή ώρα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
    2. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη. Πλάθεται τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε, τους αλευρώνετε έναν έναν και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο.
    3. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τους σιγοψήνεται, γυρίζοντας τους τακτικά. Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί προτού τους σερβίρετε.

CONVERSATION

Featured Post