Υλικά για 32-34 μπισκότα
1 κουτί (397 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Και ακόμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
ξύσμα λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού
κακάο
σταγόνες σοκολάτας
τριμμένη καρύδα
ξηροί καρποί
αποξηραμένα φρούτα
χρωματιστή τρούφα
καραμελάκια σοκολάτας,κλπ.
Εκτέλεση
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να
αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη
ώρα ακόμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το
αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα.
Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας
ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα
πορτοκαλιού και 100 γραμμ. ξύσμα
λεμονιού . Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και
στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα
περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε
ομοιόμορφα στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν. Ψήνουμε τα
μπισκότα για 16-18' και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε να
κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.
CONVERSATION