2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ
800 ml
κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια κουβερτούρα
400 γραμμάρια μερέντα
1 ποτήρι γάλα κρύο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το βάζο της μερέντας σε ζεστό μέρος για να
ρευστοποιηθεί το εσωτερικό της. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να
ζεσταθεί καλά. Μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια,
κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά, έως ότου λιώσει τελείως η
κουβερτούρα. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε όλη τη
μερέντα και χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα της κουβερτούρας και
συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά και αφρατέψει η κρέμα
μας. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει. Βρέχουμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα σκεύος
διαμέτρου 32Χ42εκ. Περιχύνουμε με το 1/4 της κρέμας, την οποία απλώνουμε με ένα
κουτάλι. Συνολικά κάνουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τρεις στρώσεις κρέμας. Η
περισσότερη κρέμα μπαίνει επάνω. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και μετά το
κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε
να το γαρνίρουμε με μερέντα τρούφα,ξηρούς καρπούς.
CONVERSATION