Μηλόπιτα Τραγανή


Για την ζύμη
125 γρ αλεύρι
3 αβγά
125 γρ ζάχαρη
125 γρ βιταμ ή βούτυρο
1 κιλό μπεικιν
4 μήλα λίγο ξινά

Για πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη 


Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε να αφρατέψουν καλά. Βουτυρώνουμε μια 26αρα φόρμα και βάζουμε το μείγμα μέσα. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε επάνω στο μείγμα στην σειρά. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγο βούτυρο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Όταν ψηθεί, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


CONVERSATION

Featured Post