Ταούκ Γκιογκσού



Υλικά
Δύο μεγάλα στήθη από κοτόπουλο
160 γραμμάρια ρυζάλευρο
2,5 λίτρα γάλα
Βανίλια
Μισό κιλό ζάχαρη κανέλα
1 κουτάλι σούπας φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κοτόπουλο. Παίρνουμε το άσπρο κρέας και το ρίχνουμε σε κρύο νερό. Όταν κρυώσει, το κάνουμε ψιλές κλωστές και το ρίχνουμε σε κρύο γάλα. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε μπόλικο νερό και το ρυζάλευρο και το αφήνουμε για μισή ώρα. Χύνουμε το νερό κι αφήνουμε το ρυζάλευρο να μείνει σαν λάσπη. Το βάζουμε στη κατσαρόλα με το γάλα και το κοτόπουλο, προσθέτοντας τη βανίλια, το βούτυρο τη ζάχαρη και τα βράζουμε όλα μαζί ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει. Το αδειάζουμε σε φορμάκια ή σε ταψί να κρυώσει. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με λίγη κανέλα και παγωτό.

Γλυκές αναμνήσεις τις Πόλης.


CONVERSATION

Featured Post