Μερεντένιο Κέικ


Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
5 κρόκοι αυγού
5 ασπράδια αυγού
50 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. γάλα
μερέντα

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα 150 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά στο μείγμα και στη συνέχεια το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με τα 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 στρογγυλά ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 22 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Καλύπτουμε το πρώτο κέικ με μερέντα, τοποθετούμε από πάνω του το δεύτερο κέικ, συνεχίζουμε με μερέντα και σκεπάζουμε με το τρίτο κέικ. Καλύπτουμε με μερέντα όλο το γλυκό.


CONVERSATION

Featured Post