Υλικά
1 πακέτο φρυγανιές
10 κουταλιές ζάχαρη
1 κουτί άνθος αραβοσίτου
1 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
1 κουτί morfat
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
φλούδα λεμονιού
λίγο αρωματικό λικέρ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τις φρυγανιές προσπαθώντας να μην
έχουν μεγάλα κενά ανάμεσα τους και στη συνέχεια τις ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το γάλα έχοντας
κρατήσει μισό φλιτζάνι γάλα όπου λιώνουμε το άνθος αραβοσίτου. Μόλις βράσει το
γάλα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του φλιτζανιού
ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Το βάζουμε ξανά στη φωτιά να πάρει μια
ακόμα βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα επάνω στις φρυγανιές. Έπειτα χτυπάμε το μόρφατ
με την άχνη και βάζουμε τη σαντιγί επάνω στην κρέμα αφού έχει πρώτα
κρυώσει. Καβουρδίζουμε τα φιλέ αμυγδάλου με τα οποία πασπαλίζουμε την
σαντιγί. (Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε καβουρδισμένα αμύγδα-λα και μέσα στην
κρέμα). Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.
CONVERSATION